Seek and destroy

dinsdag 7 februari 2012

Vooronderzoek


Om meer te begrijpen van de Ragnarök en de vikingen ben ik een heleboel verhalen gaan lezen op internet. Ik ben alle goden en wezens langs gegaan die in de mythologieën voorkomen en ben zo een boel te weten gekomen over hoe het ingewikkelde verhaal in elkaar zit.Ik ben erachter gekomen dat er 9 werelden zijn met een heleboel goden en godinnen zijn die elk hun eigen verhaal, krachten en eigenschappen hebben. Daarbij zijn er nog de mensen, reuzen, elven, en trollen die op hun eigen manier bijdragen aan de verhalen.
De vikingen geloofden in de oppergod Wodan, en zijn zoon de dondergod Thor. Wodan was de god van de kennis en wijsheid en verloor zelfs een oog door het in de bron van de wijsheid te gooien. Thor was een hele grote man met een moker als wapen. Hiermee sloeg hij graag de hoofden van reuzen in en wanneer hij de moker gooide verschenen er bliksemschichten.
Wodan woonde in het Walhalla, dit is een soort hemel voor de oorlogshelden. Om in het Walhalla te komen moesten vikingen sterven in de strijd, dan kwamen de 'Walkuren' de strijders van het slachtveld meenemen naar Walhalla. Soms gingen vikingen die een natuurlijke dood stierven zo ver om in het Walhalla te komen dat ze zich op hun sterfbed lieten doorboren met speren.
Vanuit het Walhalla voert Wodan de goden en de oorlogshelden aan in de ultieme strijd van de Ragnarök.
Het idee voor mijn attractie is dat de bezoekers door een viking omgeving (vikingdorp of verwoest vikingdorp), of door een slachtveld lopen en daar worden meegenomen door de Walkuren naar het Walhalla. In het Walhalla worden ze toegesproken door Wodan en storten zich vervolgens in de eindstrijd Ragnarök.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten