Seek and destroy

dinsdag 7 februari 2012

And so it begins..

Na een jaar stage te hebben gelopen werden we op school vanaf week 1 weer flink in het diepe gegooid. Er moesten gelijk in de eerste 3 weken al een aantal competenties behaald worden waarbij een heleboel research en typwerk kwam kijken.
Bij de competenties zat ook een opdracht voor een grafische tijdsbalk, een planning voor het project in een afbeelding weergegeven. Die zet ik hier voor de handigheid even op.

Na 10 keer de reader doorlezen en alles proberen te bevatten ben ik bezig gegaan met het basisidee voor mijn attractie. Ik kwam al snel op het idee om de Noordse mythologie te gaan onderzoeken. Van nature ben ik geïnteresseerd in geschiedenis dus wist ik dat tussen deze verhalen vast een leuk uitgangspunt voor een attractie zou kunnen zitten.
Tijdens het onderzoeken ben ik een mindmap gaan maken met alle dingen die ik over het onderwerp kon vinden en interessant vond.


Bij dit onderzoek kwam ik op een gebeurtenis in de mythologie die de 'Ragnarök' heet.


Bij nader onderzoeken van dit begrip besloot ik dat het een heel leuk onderwerp kan zijn voor mijn attractie!
Een korte samenvatting van het verhaal van de Ragnarök:

Voorafgaand aan de Ragnarok is de Fimbulvetr (slepende winter), dit zijn drie opeenvolgende winters zonder zomer ertussen die ertoe leiden dat alle moraliteit verdwijnt en dat conflicten en vetes uitbreken. De wolven Sköll en Hati verslinden de zon en de maan, de wereld word in duisternis gehuld. Hierdoor ontstaat zo'n sterke aardbeving dat alle bomen ontworteld raken en alle banden en veters losgaan. Hierdoor komen Loki en Fenrir te ontsnappen. De wereld overstroomd met water en daardoor kan de Naglfar uitvaren en komt de midgaardslang aan land die de zeeën doet overspoelen en de lucht laat koken. Naglfar (schip van nagels, uit de hel) vaart onder leiding van Surt (de vuurreus) naar midgard. Surt en zijn zonen proberen de brug Bifröst (brug tussen Asgard en Midgard) over te steken waardoor deze doormidden breekt. Heimdall (bewaker van de goden) blaast vervolgens op zijn Gjallarhoorn en wekt zo alle goden. Deze goden komen in beraad. Daarop gaat Yggdrasil, de wereldboom, van wortel tot kruintop heel hard schudden. Alles op aarde, in de hemel en in de hel beeft. Odin gaat met alle goden en helden uit het Walhalla de strijd aan en uiteindelijk komt bijna iedereen om. Tot slot verspreidt Surt vuur over de negen werelden, waardoor alles vernield wordt in een alomvattende wereldbrand. De aardestructuur zinkt uiteindelijk geheel weg in de oeroceaan. Enkele goden overleven de vuurproef: Odin’s broer Vili, Odin’s zonen Vidar en Vali, Thor’s zonen Móði en Magni, die hun vader’s magische hamer erven, en Hœnir, die de staf zal zwaaien en voorspellen wat er moet gebeuren. Baldr en zijn broer Hodr, die voor de Ragnarok stierven, zullen terugkomen uit het voormalig verblijf van Hel en in de vroegere hal van hun vader Odin verblijven, Valhalla in de hemel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten